Start pilootfase PARKOUR

screenshot jongeren van app PARKOUR Opgroeien

PARKOUR wordt een online platform waar jongeren informatie terugvinden over zichzelf en over de thema’s die hen bezighouden. In minder dan een jaar slaagde Opgroeien erin de app te ontwikkelen. Deze zet jongeren aan het roer van hun eigen traject in de jeugdhulp.

Voorzieningen konden zich kandidaat stellen om met enkele jongeren en hun netwerk aan de slag te gaan tijdens de pilootfase.  

De organisaties die de app zullen toetsen aan de praktijk.zijn: Pleegzorg Limburg, De Wiekslag en De Oever (Limburg) en vzw Apart, Blij Leven en Sint-Lodewyck (regio Gent). In april starten zij met het gebruik van de app.

Omdat er meer kandidaten dan plaatsen waren konden een aantal voorzieningen tot hun spijt niet instappen in het pilootproject. Het streefdoel is dat ook zij zo snel mogelijk met PARKOUR aan de slag kunnen gaan.
 
Wil je meer weten over PARKOUR? 

  • Surf naar PARKOUR | Opgroeien.
  • Werk je als jeugdhulpverlener? Denk mee na op de driemaandelijkse toon-en werkmomenten. De input van gebruikersgroepen staat daar centraal. Schrijf je in voor het event op 5 maart 2024.