Aanvraag beschermingsmateriaal voor voorzieningen Jeugdhulp

Coronavirus cellen

Momenteel vinden opnieuw leveringen plaats van chirurgische mondmaskers en handalcoholgel aan de private voorzieningen Jeugdhulp. De aantallen worden bepaald op basis van de capaciteit en personeelsaantallen.

De huidige levering is voorzien om de zomer te overbruggen, en dus goed voor 2 maanden. Later zullen nog leveringen volgen tot eind 2020. Problemen met de leveringen? Contacteer covid19logistiek@vlaanderen.be.

Residentiële voorzieningen die te maken krijgen met een uitbraak, kunnen daarnaast ook zelf andere beschermingsmaterialen aanvragen, zoals schorten, handschoenen, face shields en beschermingsbrillen. Per geregistreerde COVID19-patiënt kan de voorziening maximaal extra materiaal voor 1 maand aanvragen:

  • 30 chirurgisch mondmaskers (voor de patiënt zelf)
  • 100 FFP2-masker
  • 600 handschoenen
  • 85 wegwerpschorten of 6 herbruikbare schorten
  • 1 face shield of beschermbril

Aanvragen voor deze materialen zijn mogelijk via het bestelformulier.

Dankzij een samenwerking met de Colruyt Academy zullen aan de residentiële voorzieningen een aantal herbruikbare mondmaskers worden geleverd. Deze zijn bedoeld voor de +12-jarige bewoners zodat zij in september veilig terug naar school kunnen gaan. De Colruyt Academy zal deze mondmaskers rechtstreeks leveren, rekening houdend met het tempo van productie door hun vrijwilligers.