Boost je kennis over blended hulpverlenen

campagnebeeld bandbreedte

Het project Bandbreedte biedt een breed gamma aan opleidingen rond digitale competenties. Zo wil het jeugdhulpmedewerkers ondersteunen om offline én online meer verbonden te zijn, zowel met kinderen, jongeren en hun gezinnen als met collega-hulpverleners.

Ben je een professional die werkt met kinderen, jongeren en hun gezinnen rond welzijn? Dan kan ook jij intekenen voor onder meer een training chathulp, beeldbellen en e-mailhulp. Daarnaast zijn ook intervisies gepland rond deze tools om de eigen kennis en ervaring te verdiepen. Ook zijn er opleidingen rond blended hulpverlenen, het inzetten van sociale media of online hulpapps, en online informeren. Of misschien is de jaaropleiding tot mediacoach jeugdhulp je wel op het lijf geschreven.

Waarom inzetten op online tools? Jeugdhulp wil er in real life zijn, én online. Want meer bandbreedte betekent:

  • méér manieren om jongeren te helpen,
  • bredere wegen om bij ons terecht te komen.

Laat ook jouw bandbreedte groeien. Versterk zo #kansrijkopgroeien. 

Meer weten? Bekijk de webpagina of overloop meteen het aanbod hieronder.

Trainingen digitale competenties

Het aanbod rond digitale competenties stelt het blended werken centraal. De focus ligt op een combinatie van online en mobiele technologie met face-to-face hulpverlening.

tieners op smartphone

Intervisie digitale competenties

Tijdens intervisiemomenten kom je samen met jouw collega's uit de praktijk en worden casussen via een specifieke methodiek besproken. Dit om ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar.

Foto smartphone in handen

Opleiding mediacoach Jeugdhulp

In negen sessies, verspreid over het jaar, word jij als mediacoach jeugdhulp gecoacht tot aanspreekpunt in je organisatie voor alles rond digitale media en mediawijsheid. Want als je vandaag met jongeren werkt, moet je mee zijn met wat er online leeft.