Radio Gaga in Mol

Begin juni kreeg campus De Markt van de gemeenschapsinstelling De Kempen het bezoek van Joris en Dominique, de twee reporters van Radio Gaga. Je kent ze wel van Canvas en hun caravan.

Radio Gaga in Mol

TV-tip woensdag 27/09, om 21u15 op Canvas

Het concept is simpel: plaatje aanvragen en praatje slaan. Drie dagen en twee nachten waren zij (en een uitgebreide ploeg achter de schermen) te gast in Mol. Een aantal van onze jongeren kon niet alleen aanschuiven voor een interview, maar werd ook gevolgd tijdens hun activiteiten binnen en buiten de campus. Ook begeleider Wim, jeugdrechter Inge Claes en een mama maakten een geslaagde passage. Tegelijkertijd werden ook sfeerbeelden gemaakt, inclusief luchtbeelden via een drone. De jongeren zijn onherkenbaar gefilmd, wat voor de programmamakers geen evidente optie was.

Het geheel is een ontroerende en ontwapende reportage en geeft een heel mooi beeld van de werking van een gemeenschapsinstelling.

Wat vonden de interviewers Joris en Dominique nu eigenlijk zelf van hun verblijf in de gemeenschapsinstelling in Mol? Ze stuurden ons een paar korte audiofragmenten door met hun eigen impressies:

Plots komt er een jongen naar mij, en vraagt: 'Meneer mag ik u een knuffel geven?'

De gasten hebben met ons een feestje gebouwd

Er lopen toch straffe opvoeders rond. Dat stemt ons hoopvol

Het is een genuanceerde uitzending geworden. Het is geen zwart/wit-verhaal