Schrijf je in voor het online event: Ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen bij (complexe) scheidingen

jongen en meisje van Aziatische afkomst spelen samen op de grond

Op vrijdag 15 september 2023 van 9 tot 10 uur organiseert Opgroeien|EXPOO Koffie met Kennis over Ondersteuning van kinderen, jongeren en gezinnen bij (complexe) scheidingen. 

Samen met deze experten gaan we in gesprek:

  • Vanessa Maes, klinisch psycholoog (VUB) en systeemtherapeute (IPRR) werkte jarenlang voor CGG PassAnt vzw, waar ze ruim ervaring opdeed als psychotherapeute voor ouders in een hoogconflictscheiding. Momenteel heeft ze een privépraktijk waar ze ouders begeleidt in complexe scheidingen, maar ook bij rouw en verlies. Ze is ontwikkelaar van het model "Parallel Solo Ouderschap", gebaseerd op een systemische visie van Lieve Cottyn (Interactie Academie), aangevuld met inspiratie vanuit verschillende therapeutische stromingen. Vanuit deze visie wordt niet gewerkt aan het verbeteren van de relatie tussen de ouders. We zetten evenmin in op het rechtstreeks verbeteren van de communicatie tussen de ouders. Bij "Parallel Solo Ouderschap" ligt de focus op de ouder-kindrelatie. Schrijver van ‘Blijven staan ondanks de storm’ en ‘De helft van mij’.
  • Els Van Cauwenbergh (OSD Antwerpen) & Veerle Vanaerschot (OSD Vlaams-Brabant en Brussel) zijn regionale stafleden en staan in voor de multidisciplinaire ondersteuning van de ondersteuningscentra jeugdzorg en sociale diensten jeugdrechtbank. Zij hebben heel wat ervaring in het omgaan met complexe scheidingen vanuit de positie van consulenten en het ondersteunen van ouders en kinderen in deze complexe situaties.

 

Meer informatie over het event vind je op de website Opgroeien.be
Schrijf je in via dit formulier