Maak kennis met Alpas

afbeelding project alpas ideale wereld plantrekkers Opgroeien

Alpas is een gloednieuwe zinplekwerking op een prachtige locatie in de natuur. Hun werking is ontstaan uit de samenwerking tussen Ons Kinderhuis, Kijoco, Jeugdzorgcentrum en Jeugdhulp Don Bosco Junitas. Alpas is gelegen op het terrein van partner jeugdverblijf Heuvelsven in Dilsen-Stokkem.

Alpas richt zich vooral tot jongeren tussen 10 en 14 jaar. Dat is geen strikte voorwaarde dus elke vraag wordt bekeken volgens de noden en mogelijkheden van de groep en afgestemd op de eigen werking van Alpas. 

Jongeren in een geblokkeerd traject hebben nood aan ademruimte, weg van de dagelijkse doelen en verwachtingen. Alpas is een oase van rust en veiligheid, waar activiteiten inspireren en betekenis geven. Het draait niet om moeten, maar om ‘ont-moeten’. Het is een plek waar jongeren kunnen herbronnen en zichzelf kunnen zijn, zonder druk van doelen, verwachtingen of verplichtingen.

Alpas biedt een aantrekkelijke setting in de natuur, waar jongeren geïnspireerd worden en vrij zijn om te ontdekken. Alpas is meer dan alleen een plek; en wil een welkome, huiselijke sfeer bieden. We hopen dat jongeren zich ondersteund voelen, omringd door vriendelijke gezichten. De medewerkers gaan in gesprek met de jongeren en richten zich op verbinding en collectieve ervaringen. 

Alpas bestaat uit een team van 3 zinplekwerkers. Intussen zijn ze enthousiast gestart met de eerste jongeren! Ze gaan inspirerend, activerend, enthousiasmerend en verbindend te werk door in relatie te gaan met de jongeren. Samen zoeken ze naar zingevende activiteiten op de locatie of stemmen af met regionale plekken binnen het netwerk van zinplekken. 

Meer weten? Neem een kijkje op de website.