Terugblik forum ideale wereld Trawant

meisje trekt jongen overeind

Op 30 september organiseerde Trawant een RT jeugdhulp-beurs. Jeugdhulpverleners uit verschillende sectoren uit de regio konden daarbij kennis maken met elkaars aanbod, en elkaar opnieuw ontmoeten na de moeilijke coronatijden.

Dit was ook een ideale gelegenheid om het forum van de Ideale Wereld aan te koppelen. Zo bereiken we immers veel partners in het netwerk die niet direct betrokken zijn bij de trekkersgroep of de werkgroepen, maar essentieel deel uitmaken van Trawant als netwerk.

Het forum had de vorm van een workshop, waar we een stand van zaken gaven. We waren vooral ook erg geïnteresseerd naar de feedback uit onze achterban. Het publiek bestond uit een 60-tal deelnemers uit verschillende domeinen: CGG, CLB’s, scholen, VAPH, politie, lokale besturen, VDAB, City pirates, provincie Antwerpen, VK, Huis van het Kind, Kind en Gezin, FJC, jeugdzorg, OSD en organisaties uit de trekkersgroep. We stelden onder andere de ideeën uit de verschillende werkgroepen voor. Benieuwd welke ideeën de deelnemers echt enthousiast maakten? Ontdek het overzicht.

Daarnaast polsten we, op vraag van de werkgroep context, naar ervaringen rond beroepsgeheim bij de deelnemers. De antwoorden worden meegenomen door de werkgroep.

Ook andere feedback uit het publiek is teruggekoppeld naar de werkgroepen. Dit helpt hen om hun ideeën nog eens kritisch te bekijken, en verder te verfijnen.