Update eigen dienstverlening en voorzieningen Jeugdhulp

Jongeren op stap

Vanaf dinsdag 1 september 2020 werkt Opgroeien voor de volledige dienstverlening in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest volgens kleurcode geel.

Dat heeft het crisisteam van Opgroeien beslist na de gunstige evolutie van het aantal coronabesmettingen en in overeenstemming met de beslissing van de Antwerpse provinciegouverneur op 26 augustus om enkele maatregelen - zoals de nachtklok en een algemene mondmaskerplicht - niet te verlengen.

Deze gemeenten in Antwerpen schakelen over van code oranje naar code geel:
De stad Antwerpen (en districten), Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem en Rumst.
Districten: Hoboken, Wilrijk, Merksem, Berchem, Borgerhout, Linkeroever, Kiel en Deurne.

Voor de eigen dienstverlening binnen Jeugdhulp (ondersteuningscentra jeugdzorg, sociale diensten jeugdrechtbank, intersectorale toegangspoorten, teams continuïteit, gemeenschapsinstellingen en Vlaams detentiecentrum) en voor de voorzieningen met werkingsgebied in de betrokken Antwerpse gemeenten wordt teruggeschakeld naar situatie 1, zoals voorzien is in de rondzendbrief van 24 juli 2020.