Mijn Burgerprofiel voor jongeren

Mijn Burgerprofiel is een tool van de Vlaamse overheid met een overzicht van officiële gegevens en overheidsadministratie. Vroeger waren dit vooral gegevens voor volwassenen, bv. over het Groeipakket, mobiliteit, werk, onderwijs, enzovoort.

Sinds kort is Mijn Burgerprofiel toegankelijk voor alle minderjarigen vanaf 12 jaar. Dat is ook heel nuttig voor jongeren in de jeugdhulp.

Ben jij een jongere in de Jeugdhulp? Dan vind je op Mijn Burgerprofiel:

  • Jouw jeugdhulphistoriek: dat is een overzicht van jeugdhulp die je kreeg bij voorzieningen die erkend en gesubsidieerd zijn door Opgroeien. Deze rubriek zal op termijn verder uitbreiden. Er is ook een knop waarmee je een afspraak kan maken om jouw dossier in te kijken.
  • Jouw spaarrekening: ben je geplaatst en wordt 1/3 van jouw Groeipakket op een spaarrekening geplaatst? Dan heb je een spaarrekening als jongere in de jeugdhulp. Binnenkort vind je hier ook jouw rekeningnummer en naam van de bank. Word je 18 jaar? Dan krijg je een berichtje van Opgroeien hoe je aan jouw spaarrekening kan.

Ben je 16 jaar of ouder? Je kan gebruik maken van ItsMe om in te loggen op Mijn Burgerprofiel.

Ben je jonger? Dan kan je gebruik maken van andere digitale sleutels.

Wat heb je hiervoor nodig:

  • een desktop of laptop (je digitale sleutels activeren kan je niet op een smartphone)
  • je identiteitskaart en de PIN-code hiervan
  • een kaartlezer

Wil je een eerste keer inloggen bij Mijn Burgerprofiel? Vraag gerust aan je jeugdhulpverlener om jou hierbij te helpen. Uitleg hierover vindt hij op de website.

Belangrijk: gebruik je een gedeelde pc of laptop?
Vergeet dan niet uit te loggen!