Podcast: Consulent in gesprek met Sylvia

Sylvia & Julie

Wat betekent Signs of Safety en de kracht van partnerschap voor iemand die al jaren in de hulpverlening zit?

In deze podcast gaan Julie, consulent SDJ Antwerpen (Sociale dienst jeugdrechtbank) en Sylvia in gesprek. Zij worden geïnterviewd door Sabien De Klerck, trainer Signs of Safety.

Sylvia zit al heel lang in de hulpverlening, een vicieuze cirkel waar ze moeilijk uitgeraakt. Tot Julie haar contacteert met de melding dat haar vierjarige kleindochter haar mama dreigt te verliezen.

Dit was dé wake-up call voor Sylvia. “Een hulpverlener die mij waardvol vindt, die mij nodig heeft om mijn dochter te helpen.”

Dankzij Julie vond Sylvia de kracht om een netwerk uit te bouwen, om samen aan de slag te gaan en oplossingen te zoeken voor haar dochter, kleindochter maar ook voor zichzelf.

Het verhaal van Julie en Sylvia was één van de casussen die aan bod kwamen tijdens een bootcamp Family Finding, dat georganiseerd werd door het Antwerps Partnerschap. In die bootcamps gaan hulpverleners samen met ouders op zoek hoe een netwerk versterkt kan worden om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren veilig, omring en geliefd kunnen opgroeien.