Actua

Family Seeing: samen leren en bewegen naar actie in West-Vlaanderen

In september 2023 vond een bootcamp Family Seeing plaats in Roeselare. Een 150-tal medewerkers van Opgroeien (consulenten, teamverantwoordelijken en leden van het multidisciplinair ondersteuningsteam) en hulpverleners uit diverse voorzieningen (jeugdhulp/CLB’s/VK) tekenden present. 

Kevin Campbell en Elizabeth Wendel zorgden 4 dagen lang voor inspiratie over het belang van het vinden en vasthouden van een netwerk in het leven van jongeren in complexe opvoedingssituaties. Geboeid en enthousiast ging elke deelnemer hierna zijn weg in de praktijk. Intussen zijn op verschillende terreinen tools en skills uitgeprobeerd en positief geëvalueerd.

De medewerkers van de afdeling Ondersteuningscentra en sociale diensten jeugdrechtbank (Opgroeien) kozen ervoor om elkaar te blijven ontmoeten en het partnerschap verder te zetten. Doel was onder meer om te komen tot een gemeenschappelijke bodem, kader, taal en praktijk. Daarbij kregen ze ondersteuning van projectleider Signs of Safety, Nele Haedens. 

Op 14 februari 2024 kwam de groep opnieuw samen met mensen uit de samenwerkende voorzieningen. Daar werd met veel goesting nagedacht en geleerd, om zo weer een stap richting meer actie te zetten. De boeiende werkdag mondde uit in een gedragen, min of meer afgewerkt product om: 

  • de visie verder uit te dragen naar de collega’s in de provincie
  • het startkader te leggen voor intervisie tussen OSD en organisaties. 

Het West-Vlaamse goestingsteam krijgt hierdoor nog meer body en wordt uitgedaagd in het verderzetten van de goede werking van de voorbije jaren. 

sfeerbeelden bootcamp
sfeerbeelden bootcamp