Actua

Uitnodiging kick-off contextbegeleiding Signs of Safety

Op maandag 27 maart is er van 12.30 tot 13.30 uur een online kick-off moment rond de contextbegeleiding Signs of Safety (SofS). Dat schetst een beeld van het wetenschappelijk onderzoek naar de implementatie van de module. De kick-off richt zich tot consulenten OCJ en SDJ, jeugdhulpverleners en andere geïnteresseerden.

In januari 2021 startten heel wat jeugdhulpaanbieders met de module contextbegeleiding Signs of Safety, een aanbod gericht op het creëren van veiligheid in de eigen context bij dreigende uithuisplaatsing.

Twee jaar later gaan onderzoekers van de Universiteit Gent, in opdracht van Opgroeien, na hoe deze implementatie verloopt:

  • Hoe verloopt het implementatieproces van de module contextbegeleiding SofS?
  • Hoe krijgen de trajecten binnen de module vorm? Wanneer worden welke stappen gezet?
  • Wat is de impact van de module? Waar en voor wie wordt een verschil gemaakt?

Om deze vragen te beantwoorden zullen de onderzoekers:

  • bestaande verslaggeving (bv. van de evaluatiegroep, Vlaamse Forumgroep) doornemen;
  • BINC- en dashboarddata bestuderen;
  • consulenten, contextbegeleiders, gezinnen en hun netwerk, beleidsmedewerkers,... bevragen over hun ervaringen, door focusgroepen en individuele interviews.

Het kick-off moment vertelt meer over de huidige implementatie van de module contextbegeleiding SofS, op welke manier het onderzoek uitgevoerd wordt en wat we hiermee hopen te bereiken. Deelname is gratis.

Interesse? Schrijf je in of bekijk de uitnodiging.

Andere geplande initiatieven

- Bootcamps Family Seeing

- Leadersday Family Seeing

Symposium 'Op weg naar success' - 16 december 2022

Op vrijdag 16 december organiseert Opgroeien een symposium rond Signs of Success. Tijdens dit symposium vertellen inspirerende sprekers over achterliggende denkkaders én tonen sprekende praktijkvoorbeelden aan hoe je succesvol op weg kan gaan met jongeren na een jeugddelict. Boeiende inzichten vanuit jongeren, professionals én de wetenschap staan centraal.

beeld deelnemers studiedag
Foto symposium december 2022
Totaalbeeld symposium december 2022